Duurzaam met de Bokashi Organko 2 van Skaza

Je ideale partner in thuis composteren. Goed voor je planten, goed voor je gootsteen, goed voor je portemonnee en goed voor het milieu. 

Hoe ga je te werk?

1. Kies je gewenste kleur(en) en koop een Bokashi Organko 2.

2. Strooi een kleine hoeveelheid (20 ml.) Bokashi starter (poeder) op de bodem van de Bokashi.

3. Verzamel je groente- en fruitafval, snijd dit in kleine stukken en deponeer dit in de Organko.

4. Druk deze laag aan vers gesneden afval in de Organko goed aan, om zoveel mogelijk lucht te verwijderen. Strooi vervolgens opnieuw een kleine hoeveelheid Bokashi starter op het afval. Let op, zorg dat de draaidop sluiting aan de voor onderzijde gesloten is.

5. Laat echter wel dagelijks het sap van de bodem van de Organko weglopen.

6. Vang dit sap op want dit kan dienen als plantaardige mest voor planten en alle soorten gewassen, in een dosering van 1/200.

7. Daarnaast kan dit sap worden gebruikt voor de afvoer en leidingwerk, ter voorkoming van opstoppingen. Immers het sap van de Organko verspoedigt de doorstroom en vermindert derhalve opstoppingsgevaar. Bijkomend voordeel, het doet onaangename geuren verdwijnen.

8. Wanneer de Organko vol is, laat dan na de laatste keer aanpersen, de deksel gesloten en zo het groen- en fruitafval fermenteren gedurende 2 weken.

9. Het fermentatieproces in de Organko is klaar wanneer je een zuurzoete geur opmerkt. Let op, het biologisch afbreekbaar afval is nauwelijks van structuur en volume gewijzigd.

10. Het groente- en fruitafval is nu omgezet naar meststof om te gebruiken als voeding in de plantenbak, bloempot of border. 

Nog vragen, schroom niet om te mailen. Qualityours staat voor je klaar.  

Skaza Bokashi Organko 2 - When the bin is full